lunes, 25 de febrero de 2008
FIBA vs NBA
El baloncesto americano ha sido la cumbre desde que nació este deporte, pero nadie puede negar que el baloncesto europeo está en uno de los mayores auges que se recuerdan, ya pudiendo compararse con el baloncesto del otro lado del charco. En mi opinión, el baloncesto americano, mucho más ofensivo e individualista, es menos espectacular en general, pero está claro que unas finales NBA no se cambian por nada del mundo.
Mi orden de preferencia es:
Finales NBA > FINAL FOUR > Playoffs nba >playoffs acb > partidos euroliga > partidos nba.
Espero que cada uno comente que preferencias tiene, y asi poder discutirlo abiertamente.
viernes, 22 de febrero de 2008
Slamball (castellano)
El slamball, un nuevo deporte creado a partir de las reglas del baloncesto, es un deporte donde predominan las acciones espectaculares y más físicas. Tiene sus parecidos con el rugby también, puesto que se puede neutralizar al rival a base de placajes muy duros.
Se trata de las mismas reglas que el baloncesto, a diferencia que el suelo de "la pintura" está formado por grandes trampolines. El slamball tiene que jugarse en una cancha de 94 m de largo por 55 m de ancho, y sus acciones espectaculares lo hacen un deporte vistoso, aunque no por ello seguro. De hecho, los jugadores están obligados a jugar con medidas de seguridad, y es bastante normal ver lesiones por malas caídas o por inexperiencia, por lo que aconsejo, no imiten en casa, xD.
El slamball se ha declarado como deporte oficial en 2002, por lo tanto aún es un deporte muy joven, y seguramente estará predispuesto a muchos cambios durante los próximos años, especialmente por lo que se refiere a las reglas. De todas formas, habrá que seguir de reojo la evolución de este deporte, pues ha supuesto un "boom" en EEUU, y se está extendiendo rápidamente por todo el mundo.
A algunos les gustará más, pero para mi gusto, el baloncesto original, tiene mucho más "gancho", y gusta más, además que es un deporte mucho más divertido, y mucho más fácil de practicar, puesto que los materiales para jugar al slamball, son mucho más caros y difíciles de conseguir. De todas maneras, quien quiera ver algún video, aquí les dejo unos links, y recomiendo no se vayan sin haber visto por lo menos el primer video, espectacular!!.
http://es.youtube.com/watch?v=qL8T2IQHy8M
http://es.youtube.com/watch?v=Dtpei0-5kQk
jueves, 21 de febrero de 2008
N.B.Alzira Vs Mm Ideas
- 5- Elena (Aler)
- 6- Carmina (Base-Aler)
- 7- Maria (Aler)
- 8- Noelia (Base)
- 9- Fani (Pívot)
- 10- Maria Espanya (Pívot)
- 11- Mari (Pívot)
- 12 - Nuria (Aler)
- 13-Andrea (Aler-Base)
- 14- Sandra (Pívot)
- 15 - Laura (Pívot)
- 4- Rebeca (Base-Aler)
- 5- Elena (Base-Aler)
- 6- Inma (Pívot)
- 7- Andrea (Aler)
- 8- Marta (Aler)
- 9- Soraya (Aler)
- 10- Olimpia (Pívot)
- 11- Lorena (Pívot)
- 12- Lidy (Pívot)
- 13- Cristina (Pívot)
- 14- Inma Rios (Pívot)
Elles van per davant de nosaltres, es a dir, octaves. Porten 6 partits guanyats i 8 perduts.
Si repasem les últimes quatre temporades trovem la següent estadística com no, a favor nostre : (amb negreta podem observar clarament l'equip guanyador)
TEMPORADA(04/05)
CATEGORIA SENIOR
73 C.S.A Carcaixent – N.B.Alzira 33
33 N.B.Alzira – C.S.A Carcaixent 43
CATEGORIA JUNIOR
44 Caixa Poplar – Michel-Car Fret 27
23 Michel-Car Fret - Caixa Popular 45
TEMPORADA 05/06 no coincidirem en la mateixa lliga.
TEMPORADA 06/07
CATEGORIA SENIOR
34 N.B.Alzira – C.S.A Carcaixent 44
46 C.S.A Carcaixent – N.B.Alzira 50
TEMPORADA 07/08
CATEGORIA SENIOR
44 Mm Ideas - Alzira "A" 38
34 Mm Ideas – Alzira "B" 40
39 Alzira "A" – Mm Ideas 56
Ja per últim i per a no allargar-me molt, cal dir que a tota la gent que li agrade el bàsquet i que vulga vore un partit de qualitat, vos esperem en el pabelló Fontana Mongort d'Alzira el disabte 23 de Febrer a les 18'30h.
I love this game!!And you...??
miércoles, 20 de febrero de 2008
Gran AllStar (castellano)
El partido de rookies contra sophomores fue impresionante. Lleno de acciones espectaculares como los alleyhoops protagonizados por Williams(NJN) y Rudy(MEM), pases espectaculares de Navarro y Lowry(MEM) y el ya récord de triples de este partido batido por el joven Daniel Gibson, que hizo 33 puntos (11-20 en triples), y que fue elegido MVP del partido. El español Juan Carlos Navarro tuvo una buena actuacioón y terminó con 14 puntos en 19 minutos de juego.
Por otra parte, se vivió uno de los mejores sábados de la historia del allstar. Deron Williams ganó el concurso de habilidades, los Spurs ganaron el de equipos, y lo bueno llegó con el concurso de triples, cuando Jason Kapono estuvo fantástico y anotó 25 puntos en la final. Éstos 25 puntos le dan el récord de anotación en un concurso de triples de la NBA, y revalidó el título conseguido el año pasado. El concurso de mates provocaba expectación...y no defraudó. Tras una 1 ronda fabulosa, con grandes mates, Gerald Green(MIN) apagó una vela que se encontraba encima de la canasta mientras realizaba un alleyhoop a dos manos, y los dos increíbles mates de Dwight(ORL) (el 1º, un alleyhoop por detras del tablero, y el 2º el ya famoso superman), la pequeña decepción de Rudy Gay(MEM), de quién se esperaba más, y la polémica por la puntuación del 2º mate de Jamario(TOR), el concurso llegaba a la final con GG y DH como finalistas.
Gerald Green ofreció grandes mates con muchísima dificultad, pero a todos nos había enamorado el show de Dwight vestido de superman, y estaba claro que iba a ser el vencedor. La final fue un poco más floja, pero aun así se vieron grandes mates, y el concurso terminó con la victoria de Dwight sobre Green.
El domingo se acercaba y cada vez las noticias eran más malas, bajas por lesión de Garnett y Kobe, auguraban un partido bueno, pero no espectacular...Y más o menos fue así. Como era de suponer, el show lo pusieron LeBron y Dwight, y la eficacia Chris Paul y Ray Allen. En este partido destacar los inmensos alleyhoops entre Lebron-Kidd-Dwight y el gran acierto de Ray Allen por parte positiva, pero también destacar el mal acierto desde la línea de 3 de ambos equipos, y las ausencias de Kobe(jugó 3 min) y Garnett. Además, se echó de menos a T-Mac y sobretodo a Shaq, en este partido, pero el público eligió como debía, y TMac no se merecía ir, y Shaq tampoco, así que se quedaron fuera.
Pau Gasol!!!
El xaval este començà a jugar en les categories escolars i d'ahí passà a formar part del CB Cornellà on els seus 1'85m. li permitiren jugar de base i això explica el seu magnífic control de baló.
Als 16 anys fitxà pel Barça i en Maig del 1999 guanyà el seu primer trofeu important, el Campionat d'Espanya Junior.Al juliol del mateix any guanyà amb la Selecció el Mundial Junior celebrat a Lisboa enfrentat-se en la final davant EE.UU.
Debutà en l'Acb en el primer equip barceloní davant el Caceres CB encara que la resta de la temporada 99/00 la passà en l'equip Eba. Ja en la temporada 00/01 guanyà la copa del Rei a Màlaga i fou escollit Mvp de la copa.Eixa temporada va tindre una mitja de 11,3 punts i 5,2 rebots en 23,8 minuts de lliga regular i fou el moment on era precís provar la Nba.(casi nà)
Va quedar tercer en el Draft, el mateix lloc que ocupà Michael Jordan i fou el primer jugador no format en els EE.UU en quedar tan amunt en el Draft. Elegit en uns primers moment per Atlanta Hawks fou traspassat a Memphis Grizzlies on començaria una carrera Nba de 6 anys, on es convertí en uns dels referents d'aquest club, on aconseguí una plaça per a l'All Star del 2006 i on es convertí en el primer jugador espanyol i de la franquicia de Memphis en disputar el partit de les estreles on fou el major rebotejador amb 12 rebots.
També en el 2006, amb la selecció es proclamaria campió del Mundial de Bàsquet disputat al Japó seguent elegit l'Mvp del torneig malgrat que no jugà la final a causa d'una lesió que va sofrir en la semifinal davant l'Argentina.
Ja de volta en la Nba l'1 de Febrer del 2008 es traspassat als Angeles Lakers i en el seu debut amb la nova camisa va fer 24 punts, 12 rebots i 4 asistències i on de moment porten 6 partits guanyats i 1 perdut.(Tindrem Pau per a rato el que queda de temporada...)
Así vos deixe alguna que altra curiositat, els títols obtinguts al llarg de la seva carrera etc.
Títols
- Eurobasket Júnior de Varna (1998)
- Mundial Júnior de Lisboa (1999)
- Lliga ACB (1999, 2001) MVP del Mundial de Japó (2006)
- Copa del Rei i MVP (2001)Rookie dels mesos de novembre, gener i març 2001/2002
- Rookie dels mesos de novembre, gener i març 2001/2002
- Rookie de l'Any (NBA) 2002
- Millor quintet de rookies (2002)
- MVP dels Jocs Olímpics d'Atenes (2004)
- 3 vegades Jugador de la Setmana en la Conferència de l'Oeste (2005)
- MVP del Mundial de Japó (2006)
- Integrant de l'Equip Ideal del Mundial de Japó (2006)
- Subcampió Eurobasket Madrid 2007
- El seu sou en la temporada 2007/2008 es de 13.709.375 $
- El seu número preferit es el 2 i el seu color el groc.
- El seu jugador preferit es Kevin Garnett, i el millor jugador que ha vist es Michael Jordan.
- Adora escoltar música, el seu artista favorit es Estopa i el seu gènere preferit Hip-Hop.
martes, 19 de febrero de 2008
MICHAEL JORDAN
Michael Jordan...qui era MJ?...per què era tan bo?...per què va triomfar? Moltes són les preguntes que s'han fet al llarg de la última dècada sobre aquest tio, però la veritat és que no hi ha una resposta fàcil.
MJ no era el millor tirador de la NBA, no era el millor penetrador, no tenia el físic més potent, ni era el més alt, ni el que millor manejo de baló tenia, pero era el millor. Per què? Pues perquè MJ era el més competitiu de tots. Odiava perdre i el seu orgull li impedia que açò puguera passar. El seu físic privilegiat, junt a la seua qualitat individual(no era el millor en res, pero dels millors en tot), van fer que MJ23 dominara qualquier cancha de basket desde 1982, on guanyà la NCAA fins 1999 quan es va retirar oficialment. Després tornà a la NBA encapçalant als Wizards, però la seua edad, i el temps que va romandre inactiu, van fer que continuara seguent un dels millors, pero sense ixa capacitat dominadora dels seus temps.
La carrera esportiva de MJ23 és impresionant. Promediant 30.1 ppp, el record en la historia de la NBA, junt a Wilt Chamberlain, MJ23 va conseguir 10 títols de màxim anotador, 5 MVP de la temporada, i 6 MVP de les finals, és a dir, en totes aquelles que va aconseguir l'anell de campió.
A més, MJ conta en el seu palmarés amb dos medalles olímpiques, una en la selecció americana del 1984, i l'altra en el millor equip que haja existit mai, el Dream Team, en 1992.
Jordan entrà en la NBA en una època on regnaven la magia del també mític Magic Johnson i del grandísim tirador Larry Bird. Aquestos dos protagonitzaren grans duels que marcaran la història de la NBA, però va ser Michael Jordan, qui va arribar i els va véncer. Increíble però cert, Michael Jordan va fer campió a un equip que no era ni de playoffs, i va encadenar un bon grapat de títols i premis que así es nomenen:
Premios, récords y logros
Premios
- 14 veces All-Star
- 5 veces MVP de la Temporada (1988, 1991, 1992, 1996, 1998)
- 2 oros olímpicos (1984, 1992)
- Mejor Defensor del Año (1988)
- Rookie del Año (1985)
- 11 veces en el Mejor Quinteto de la NBA (10 en el 1º, 1 en el 2º)
- 2 Concursos de Mates (1987, 1988)
- Nombrado mejor jugador de la historia de la NBA
- Naismith College Player of the Year (1984)
- John R. Wooden Award (1984)
- Adolph Rupp Trophy (1984)
- ACC Men's Basketball Player of the Year (1983–84)
- Deportista del Año (Sports Illustrated, 1991)
Récords
- Más títulos de máximo anotador (10)
- Mayor promedio anotador en una carrera de la historia (30.1)
- Mayor promedio anotador en una carrera de la historia en playoffs (33.4)
- Más partidos consecutivos anotando en dobles figuras (842)
- Mayor promedio anotador en unas finales (40.1 en 1993)
- Más MVP de las Finales (6)
Logros
- Anotó 40 o más puntos en 211 partidos (173 temporada regular, 38 playoffs)
- Anotó 50 o más puntos en 39 partidos (31 temporada regular, 8 playoffs)
- Consiguió 30 triples-dobles (28 temporada regular, 2 playoffs)
- Consiguió el primer triple-doble en un All-Star Game (14-11-11 en 1997)
Finalment dir, que per a tots aquells que s'hagen quedat en ganes de més, en possar Michael Jordan en qualquier buscador, trobareu infinitat de pàgines dedicades a ell, i que vídeos tampoc en falten, així que conseguir-ne és fàcil.
Per últim recomanar als fans de MJ23 el reportatge "Air Time" entre altres.
A la vostra disposició, nova co-redactora!!!
Curiositats en el món del bàsquet
http://24segundos.com/category/curiosidades/
Team Flight Brothers
Açò va dirigit per a tots aquells que creuen que el mate és la jugada més espectacular del bàsquet (jo no pense això), no poden perdre's a aquest grup de gent. S'anomenen TFB(Team Flight Brothers), i per a mi són els millors matadors del món. Qui crega que no, que publique algun grup que siga millor i ho comentarem. Com deia, aquest grup està format per un grup de jugadors de la talla de "Air Up There", "T-Dub" i "Justin Darlington" entre altres, capaços de realitzar mates que mai podrieu haver imaginat, com des de un 720º, a un 540º o un between both legs. De totes maneres, no podeu perdre-vos alguns dels seus videos que tenen a la seua pàgina web Teamflightbrothers.com o a youtube.com entre altres. Altres magnífics "voladors" són els que formen el "flying101" o inclús gent que ha jugat en la nba, com poden ser el mític Vince Carter, Dominique Wilkins o MICHAEL JORDAN. Pero actualment, a la millor lliga del món encara podem trobar grans acròbates del aire, com poden ser "Dwight Howard", Gerald Green, etc.
Introducció!
Primer que res, faré una petita introducció per a aquells que no saben de bàsquet.
El bàsquet és un esport que es juga 5vs5, encara que també es pot jugar 1vs1, 2vs2 i 3vs3 de manera oficial. Consisteix en introduir una pilota d'una grandària reglàmentaria sobre una anella que es troba a 3'05 metres d'altura.
Les regles i més informació así---> http://es.wikipedia.org/wiki/Baloncesto