martes, 19 de febrero de 2008

MICHAEL JORDAN

Bueno, en una pàgina que parla sobre bàsquet és evident que no es pot parlar de bàsket sense nomenar al millor jugador que ha fet aquest deport en tots els temps, i per a molts, el millor esportista de la història...Està clar que parle de Michael Jeffrey Jordan(MJ23).
Michael Jordan...qui era MJ?...per què era tan bo?...per què va triomfar? Moltes són les preguntes que s'han fet al llarg de la última dècada sobre aquest tio, però la veritat és que no hi ha una resposta fàcil.
MJ no era el millor tirador de la NBA, no era el millor penetrador, no tenia el físic més potent, ni era el més alt, ni el que millor manejo de baló tenia, pero era el millor. Per què? Pues perquè MJ era el més competitiu de tots. Odiava perdre i el seu orgull li impedia que açò puguera passar. El seu físic privilegiat, junt a la seua qualitat individual(no era el millor en res, pero dels millors en tot), van fer que MJ23 dominara qualquier cancha de basket desde 1982, on guanyà la NCAA fins 1999 quan es va retirar oficialment. Després tornà a la NBA encapçalant als Wizards, però la seua edad, i el temps que va romandre inactiu, van fer que continuara seguent un dels millors, pero sense ixa capacitat dominadora dels seus temps.
La carrera esportiva de MJ23 és impresionant. Promediant 30.1 ppp, el record en la historia de la NBA, junt a Wilt Chamberlain, MJ23 va conseguir 10 títols de màxim anotador, 5 MVP de la temporada, i 6 MVP de les finals, és a dir, en totes aquelles que va aconseguir l'anell de campió.
A més, MJ conta en el seu palmarés amb dos medalles olímpiques, una en la selecció americana del 1984, i l'altra en el millor equip que haja existit mai, el Dream Team, en 1992.
Jordan entrà en la NBA en una època on regnaven la magia del també mític Magic Johnson i del grandísim tirador Larry Bird. Aquestos dos protagonitzaren grans duels que marcaran la història de la NBA, però va ser Michael Jordan, qui va arribar i els va véncer. Increíble però cert, Michael Jordan va fer campió a un equip que no era ni de playoffs, i va encadenar un bon grapat de títols i premis que así es nomenen:


Premios, récords y logros

Premios

Récords

  • Más títulos de máximo anotador (10)
  • Mayor promedio anotador en una carrera de la historia (30.1)
  • Mayor promedio anotador en una carrera de la historia en playoffs (33.4)
  • Más partidos consecutivos anotando en dobles figuras (842)
  • Mayor promedio anotador en unas finales (40.1 en 1993)
  • Más MVP de las Finales (6)

Logros

  • Anotó 40 o más puntos en 211 partidos (173 temporada regular, 38 playoffs)
  • Anotó 50 o más puntos en 39 partidos (31 temporada regular, 8 playoffs)
  • Consiguió 30 triples-dobles (28 temporada regular, 2 playoffs)
  • Consiguió el primer triple-doble en un All-Star Game (14-11-11 en 1997)


Finalment dir, que per a tots aquells que s'hagen quedat en ganes de més, en possar Michael Jordan en qualquier buscador, trobareu infinitat de pàgines dedicades a ell, i que vídeos tampoc en falten, així que conseguir-ne és fàcil.
Per últim recomanar als fans de MJ23 el reportatge "Air Time" entre altres.

3 comentarios:

Unknown dijo...

Soles es pot dir una frase "Si Dios existe, se ha disfrazado de jugador de baloncesto"

XDXDXDXDXDXD

I no li falta raó a la frase, el millor jugador de tots els temps

Quico dijo...

Super Muri;

Si fores tan alt com este ( http://es.youtube.com/watch?v=WctBazFZAMc&feature=related )no caldría que li donares importancia al teu genoll, patatilla... XXDDD

Molt bó el blog que t'has cascat.

Anónimo dijo...

gracies!xD
tenia ganes de parlar de basquet i se me va ocurrir

ja comentarem a Kenny George i a altres GRANS jugadors, xP